Nebunus's Blog

Nebunie de blog!

  • El e nebunu’


    Pentru că pot şi pentru că nu mi-e frică! De-aia le zic pe toate!

  • Top articole

A început în 1911…..

Posted by nebunus pe 08/03/2010


În 1911 s-au născut Ronald Reagan şi Emil Cioran. A început o pandemie devastatoare în Spania şi a început Războiul Civil din America. La prima vedere….numai nenorociri. Încă una: partidul socalist din SUAhotărăşte să celebreze femeile pe data de 8 martie, deci o mişcare politică de anvergură. Să nu ziceţi că sunt misogin, vă şi explic: americanii au hotărât să celebreze ziua naţională a femeii (mai târziu a fost adoptată şi de restul lumii) pentru a mai linişti valul de proteste ce aveau ca scop eliminarea discriminării, fie că era vorba de locurile de muncă sau de alte cazuri. Data iniţială a fost stabilită pe 19 martie, dar totul s-a schimbat odată cu mişcările de protest dinaintea primului război mondial când, pe 8 martie, femeile de pretutindeni s-au strâns pentru a protesta împotriva acestuia. Înteresant este că pe la sfârşitul anilor ’20, această sărbătoare s-a stins, dar a fost resuscitată de mişcarea feministă din anii ’60. În 1965, Lenin, la presiunile făcute de feminista Alexandra Kollontai, a decretat oficial data de 8 martie ca fiind Ziua Internaţională a Femeii, deci de la ruşi vine ploaia!
Un alt lucru interesant este că în România, această sărbătoare nu este recunoscută public. Ca de obicei, suntem mai înapoiaţi. A, ba nu, mai există o ţară care face ca noi: CAMERUN!
Armenia s-a lăsat de sărbătoarea asta după prăbuşirea regimului comunist, au zis că nu mai are sens.
Fraţii de la Bergenbier s-au chinuit doi ani ca să aducă şi o zi internaţională a bărbatului, pe 9 martie, dar ceea ce nu ştiţi este că această zi există, au inventat-o cei din Trinidad Tobago şi se întâmplă pe 19 Noiembrie. Asta nu ştiam nici eu, dar nu e rău să te documentezi 😛
Ideea e că: „Hai la mulţi ani, dragelor, că ne-am plictisi fantastic dacă n-aţi exista voi!” Altfel, am fi liniştiţi 😛

Vă pup!

Un răspuns to “A început în 1911…..”

  1. AlexDinu said

    Hehehe! S-a ingrosat soriciul pe tine la ultima replica, dar tre sa recunosc, m-a amuzat !! Cordiali saluti 😉 !

Lasă un comentariu